ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Під головуванням заступника Міністра з питань Євроінтеграції Владислави Рутицької відбулася нарада з питань відновлення та розвитку системи зрошення в Україні.

В нараді взяли участь: Керівництво Мінагрополітики, представники Світового банку, USAID, інших профільних центральних органів влади, народні депутати, представники профільних інститутів Національної академії аграрних наук України та фермерських господарств.

Під час наради учасники обговорили результати місії Світового банку, які оцінювали стан зрошувальних систем на Півдні України.

«Міністерство аграрної політики та продовольства продовжує роботу над проектом відновлення зрошення в південних областях України. Ми провели перевірку технічного стану іригаційних споруд спільно з місією Світового банку. Реалізація проекту є надзвичайно актуальною задачею для розвитку аграрного сектору та реалізації аграрного потенціалу південних регіонів України за умов зміни клімату та виходу з ладу внутрішньогосподарських зрошувальних систем на площах понад 1 млн га», — наголосила заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Проект відновлення системи зрошення реалізується в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях. Це саме ті області, які потерпають від недостатньої кількості водних ресурсів.

Прес-служба Мінагрополітики