ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Слідів нафтопродуктів у ході щотижневих перевірок Держсанепідслужбою не виявлено. Такі перевірки почали проводитися після пожежі на нафтобазі у Васильківському районі.

Зразки фахівці Держсанепідслужби щотижнево відбирають з 20 різних криниць – по п’ять у селах Путрівка, Крячки, Кобці, Березанщина. Це ті населені пункти, які опинилися найближче до епіцентру надзвичайної ситуації.

Для моніторингу стану підземних вод у зоні можливого поширення забруднюючих речовин Держсанепідслужба України звернулася до Міністерства екології та природних ресурсів України  та Київської обласної державної адміністрації із проханням облаштувати спостережні свердловини.

У разі підозри на наявність у воді нафтопродуктів – запаху, плівки слід звертатися до Державної установи «Київський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Фахівці Державної санітарно-епідеміологічної служби звернулися до дільничних лікарів Київщини з проханням повідомляти про скарги людей, які мають симптоми або прояви токсичних отруєнь. Від початку пожежі і до нинішнього часу таких звернень до медиків не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше Держсанепідслужба повідомляла про результати дослідження на вміст бенз(а)пірену у зразках ґрунту, які були відібрані працівниками у зоні впливу пожежі на нафтобазі ТОВ «БРСМ-Нафта».

За зверненнями громадян установами Держсанепідслужби в межах державного санітарно-епідеміологічного нагляду постійно здійснюються лабораторні дослідження об’єктів навколишнього середовища, у тому числі і забруднених у результаті пожежі. Держсанепідслужба України продовжує моніторинг стану забруднення середовища життєдіяльності у Києві та Київській області.