ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Генеральна Прокуратура Україні пошіріла інформацію, згідно якої прокурори на місцях будуть отримувати орієнтовно дванадцять тісяч грівень заробітньої плати або десять неоподаткованих мінімумів. Ця сума, з огляду на економічну ситуацію в країні та за думкою керівніцтва Генпрокуратури, повинна позбавити прокурорів споуси брати хабарі.

Переважна більшість екпертів із іронією спрійнялі заяву про заробінню плату прокурорів, яку оприлюднив перший заступник Шокіна Юрія Севрука, оскільки мова йде не про зарплату, а про ментальність прокурорів, що не можуть жити без харарів. Але, як би там не було, побажаємо Юрію Севруку, що став замом Генпрокурора 28 липня, плідної роботи та, головне, опрілюднення результатів своєї праці.

А справ, направде, дуже багато. Перша й найрезонансніша, це розслідування кримінальних проваджень за фактами скоєння злочинів під час Революції Гідності.

Але справа, що може показати реальну ефективність  Юрія Севрука, за нашою думкую, це угон автівки Toyota Land Cruiser, що належить сину екс-першого заступника Генпрокурора Володимира Гузира. Звісно, це іронія, але зараз над розкріттям цього злочіну працюють больше співробитніків генпрокуратури, аніж над розкріттям злочинів проти Євромайдану.

І ще, у нас є пітання в тому, а чи не переважать 30 серебряніків хабаря тих 12 000 грівень зарплатні.