ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Під час розширеного засідання прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості, Міністерства економіки та антимонопольного комітету з вимогою перевірити відповідність цін на пальне в Україні.

Вимога прем’єр-міністра обумовлена падінням на світових ринках цін на нафту, що і повинно впливати на зменшення вартості бензину в України.

Глава Уряду назвав позитивом те, що ціна нафту Brent становить на сьогодні 43 долари: «Для України падіння цін на нафту є позитивом».

«Об’єктивно, це потягнуло вниз курс російської національної валюти. В Росії і на інших суміжних ринках дуже серйозні проблеми, пов’язані з фінансовою, банківською стабільністю», — додав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що ціна на газ має певну кореляцію з ціною на нафту: «У тому випадку, якщо така цінова кон’юнктура на нафту буде зберігатися, це дасть можливість Україні дешевше придбавати природний газ, що буде безпосередньо мати відношення в тому числі і до остаточно рахунку в тарифі на природний газ».