ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Через небажання окремих парламентських сил публікувати інформацію про майно, яке є в розпорядженні партій, прийняття законопроекту №2123а «Щодо запобігання і протидії політичній корупції», що передбачає запровадження державного фінансування парламентських партій, під загрозою зриву. Про це на спільній прес-конференції заявили співавтори законопроекту народний депутат Сергій Лещенко (Блок Петра Порошенко) та голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран.

За словами Віктора Тарана, розгляд законопроекту може бути відкладений на невизначений термін, а в разі його виставлення на голосування, існують значні ризики провалення голосування. На початку серпня законопроект направили на експертизу до Венеціанської комісії і в найближчому майбутньому має надійти офіційна позиція комісії з приводу тексту законопроекту.

Експерт та депутат закликали прийняти законопроект у другому читанні та в цілому протягом вересня, поки в Україні знаходитиметься міжнародна місія з перевірки виконання Україною своїх зобов’язань у сфері боротьби з корупцією.