ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Пікет під обласною прокуратурою ініціювали представники Молодого Національного Руху, до них приєдналися інші активісти. Учасники акції вимагали від охоронців закону пояснити, як відбувається розслідування кримінальних справ, до яких причетний колишній голова Сумської ОДА Юрій Чмирь (нині кандидат у депутати) та інші колишні чиновники, які повинні були потрапити під люстрацію. У руках пікетники тримали плакати з написами «На руках Чмиря — кров загиблих на Майдані» і «Доки?».

Керівництво прокуратури пішло назустріч активістам, запросивши їх до спілкування і надавши інформацію про хід розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурує Юрій Чмирь. А саме — про розтрату бюджетних коштів і шахрайство при будівництві гуртожитку футбольного центру «Барса»; про розтрату бюджетних коштів при будівництві котельні до Охтирської центральної районної лікарні і про присвоєння бюджетних коштів при будівництві другої черги Сумського психоневрологічного диспансеру. У всіх цих процесах колишній голова області проходить як свідок. За словами заступника прокурора Сумської області Тетяни Мироненко, для того, щоб оголосити Юрію Чмиреві підозру, поки немає достатніх доказів.

В 2010 році в Сумах набула розголосу інформація про створення тодішнім головою ОДА Юрієм Чмирем виборчої «піраміди», побудованої за принципом мережевого маркетингу. Як виявило журналістське розслідування місцевого видання «Панорама», в мережу агітаторів Чмирем і його командою були залучені сотні людей, включаючи чиновників, голів міст і районів, депутатів, а також продавців косметики, які скрізь агітували за Партію регіонів. Учасникам «піраміди» було обіцяно щедру винагороду.

За часів подій на київському Майдані Юрій Чмирь був заступником голови Адміністрації президента Януковича. Зараз він балотується до Сумської обласної ради за списками партії «Відродження» — йде першим номером.

День