ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Президент відреагував на петицію, що закликає позбавити депутатів-прогульників мандатів. Ситуація, коли зал ВР порожній або напівпорожній, і, зважаючи на це, важливі для країни законопроекти не ухвалені стали нормою. Депутати мають права, пільги і досить не погану за мірками країни зарплату (17,5 тис. грн), але при цьому не хочуть виконувати свої основні обов’язки, в які окрім іншого входить необхідність особистої присутності на робочому місці. Усе це викликає дуже негативну реакцію в українців — від тихого роздратування до гучного невдоволення. У зв’язку з цим на ім’я президента була відправлена електронна петиція про необхідність позбавлення депутата мандату за три прогули без поважних причин.

«Усі народні депутати обрані народом, і вони повинні працювати щодня для законотворчості! За пропуски пленарних засідань депутати мають бути максимально покарані! Якщо всі сидітимуть на своїх місцях не буде ніякого кнопкодавства», — йдеться у петиції.

Відповідне доручення від Петра Порошенка вже направили у Конституційну комісію. Наш сайт склав ТОП-10 депутатів, які у разі прийняття змін до Основного закону «вилетять» з парламенту першими.

Депутати прогульники
Депутати прогульники

прогулы депутатов