ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Нещодавно стало відомо, що колишній президент США Джиммі Картер розсекретив позиції «Ісламської держави», надавши інформацію Міністерству оборони РФ. Кремль підтверджує ці дані. Зокрема, мова йшла про те, що Картер зробив це ще у травні 2015 року, але «сплив» факт тільки зараз.

Представник МЗС України Марія Захарова розповіла, що у травні поточного року між Джиммі Картером і Володимиром Путіним відбулася бесіда в телефонному режимі, під час якої перший пообіцяв надати карту з позиціями сил «ІГ». Захарова підтвердила, що інформація є достовірною, як і те, що Картер сприяв операції по боротьбі з тероризмом у Сирії. Представниця МЗС зазначила, що колишній президент сам проявив ініціативу і бажання передати російській стороні карти з важливими даними. Крім того, на картах відзначені також позиції повстанських загонів і урядових військ. Більшість точок не засекречені, і вони знаходяться у вільному доступі на сайті центру, яким керує Картер.

Захарова вказала на позитивний вплив екс-президента США, а також на його ініціативу, яка на сьогоднішній день є одиничною. Чиновник сподівається, що його інформація буде корисною в боротьбі проти терористичних угруповань. Він висловив турботу щодо сирійського народу, «на відміну від інших американських високопоставлених чинів».