ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Київський чиновник допоміг директору фірми виграти тендер на виконання робіт в одній з середніх загальноосвітніх шкіл Святошинського району.

Директор  підприємства підробив документи для того, щоб перемогти у конкурсних торгах.

У ході досудового розслідування встановлено, що Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА виступило замовником проведення конкурсних торгів на виконання робіт по впровадженню технології, яка передбачає використання теплових насосів для системи теплопостачання будівлі однієї з середніх загальноосвітніх шкіл району.

Бізнесмен підробив довідку про наявність обладнання та необхідної матеріально-технічної бази, необхідних для виконання робіт та завірив її своїм підписом та відтиском печатки товариства. Також, він підробив й довідку про кількість працівників товариства. За його інформацією їх значилося 10. Однак за інформацією Головного управління Пенсійного фонду України у місті Києві з липня по грудень 2014 року на вищезазначеному ТОВ працювала 1 особа – лише його директор.

Доведено, що чиновник Святошинської РДА, який допомагав директору товариства — своїми умисними діями намагалисярозтратити бюджетні кошти в особливо великих розмірах. За вилученими матеріалами сума виконаних робіт становить 7 млн. 230 тис. грн., хоча фактично виконано робіт на 230 тисяч гривень.

Завдяки вчасному втручанню правоохоронців майже 7 мільйонів гривень залишилося на рахунках держави, а не в кишенях підозрюваних.

За цими фактами Святошинським РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України – замах на злочин; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення – (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366), триває. На обох фігурантів чекає покарання згідно норм чинного законодавства.