ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Українську владу часів правління Януковича чекає люстрація. З такою заявою виступив міністр юстиції Павло Петренко. Таким чином він прокоментував Європейську комісію «За демократію через право», що надала попередній висновок стосовно подій в Україні.

Міністр розповів, що висновок Венеціанської комісії з цього питання був максимально критичним, але комісія визнала, що цей висновок готувався без консультацій з українською стороною. За словами Павла Петренка, українській делегації вдалося провести переговори і консультації з членами та експертами комісії і переконати, що «Україна зараз знаходиться дещо в інших реаліях, ніж країни Євросоюзу, і люстрація — це не примха певних політичних сил, це та реальність, яка потрібна для України».

Міністр підкреслив, що в дійсності є певні особи, які подали документи в ПАРЄ для того, щоб не відбулася люстрація.

«Вони в цій частині програли по одній простій причині, тому що в уточнюючому висновку Венеціанської комісії були зроблені 2 нові позиції. Перша, що в Україні не просто може, але повинна бути люстрація, і друга, що проаналізувавши закони різних країн, в першу чергу східної Європи, де основною ознакою люстрації була причетність до комуністичного», — зазначив Павло Петренко.