ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Єгипет призупиняє імпорт газу, оскільки нещодавно біля берегів країни було відкрито нове величезне родовище газу. За попередніми даними, відкриті запаси газу як мінімум на 10 років вперед забезпечать Єгипет газом.

Після виявлення в територіальних водах Єгипту в Середземному морі одного з найбільших у світі родовищ природного газу, Каїр призупинить на три — п’ять років імпорт блакитного палива.

Про це повідомив в неділю в інтерв’ю телеканалу «Аль-Асим» офіційний представник єгипетського міністерства нафти і мінеральних ресурсів Хамді Абдельазіз.

За його словами, газове родовище, виявлене в Єгипті італійською нафтогазовою компанією Eni, є великим відкриттям, яких не було з 1967 року.

Абдельазіз також додав, що відкритих запасів газу, обсяг яких оцінюється приблизно в 30 трильйонів кубічних футів, Єгипту при нинішньому споживанні вистачить як мінімум на десять років.

«Важливо, що нам у цьому випадку не знадобиться імпортувати газ з інших країн», — наголосив Абдельазіз.

Після надходження інформації про виявлення в Єгипті великих запасів газу, ізраїльські ЗМІ висловили припущення, що це відкриття безпосередньо позначиться на ізраїльському ринку, який планував поставляти в Єгипет газ зі свого середземноморського родовища «Левіафан».