ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Президент України Петро Порошенко заявив, що на разі Росія веде так звану гібридну війну. Президент зазначив, що вона використовує ультраправі угруповання, або дестабілізувати в Украні ситуацію.

 

Порошенко звинуватив Росію у розширенні «кампанії з дестабілізації» України, результатом чого стали нещодавні заворушення біля будівлі Верховної ради.

«Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, використовуючи ультраправі угруповання, і не тільки», — заявив він.

На його думку, останнім часом політика Москви стосовно України набулала «непередбачуваного характеру». Президент також упевнений, що окремі дії Москви представляють загрозу не тільки для України, але також для європейської і глобальної безпеки.

«Москва поклала початок тому, що зараз називають «гібридною війною» — використання таємних операторів розпалювання нестабільності», — наголосив він.

Єдиною причиною, через яку росіяни прийшли до Мінська і стали вести переговори є результат економічних санкцій, запроваджених зовнішнім світом, сказав він, наполягаючи на тому, що Україні не потрібні іноземні війська, але вона, як і раніше, потребує підтримки міжнародного співтовариства.