ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Уряд знайшов 2 мільярди гривень,  щоб надати допомогу  районам, в яких не вистачає коштів на виплати заробітної платні для працівників бюджетної сфери. Заборгованість по зарплатах буде погашена в повному обсязі до кінця поточного місяця, — повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах», відповідаючи на запитання дописувачки у мережі Facebook.

Користувачка соцмережі повідомила, що працівники дошкільної освіти Путильського району в Чернівецькій області з червня не отримують заробітної плати.

Глава Уряду наголосив, що провів розмову з цього питання з керівником Чернівецької обласної державної адміністрації і Міністерством фінансів: «У нас дійсно є по багатьох областях райони, які не мають достатньо коштів, щоб виплатити заробітні платні працівникам дошкільної освіти, адже ресурс для виплат заробітної платні в дошкільній освіті йде саме з місцевого бюджету. І в цих місцевих бюджетах не вистачає грошей».

Крім того, Премєр — міністра наголосив, що ситуація коли проблеми з  невиплатою заробітних плат вирішеються через соціальні мережі є неприйнятною, та наголосив що державна машина чітко повинна виконувати свої завдання, й пообіцяв карати тих хто не виконує своїх обовязків.

Джерело:Кабінет Міністрів України