ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Міністерство соціальної політики України в своєму листі від 17.08.2015 р. N 12443/0/14-15/13 роз’яснило як  застосовуються норми постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2015 р. N 522 «Про особливості оплати праці працівників, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції».

Так у відповідності до абзацу першого постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2015 р. N 522 «Про особливості оплати праці працівників, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції» (далі — Постанова N 522) працівникам установ, та організацій , що фінансуються з бюджету, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції (далі — АТО) безпосередньо в районах її проведення, заробітна плата за фактичний час перебування в таких районах підвищується на 50 відсотків (за наявності підтвердних документів).

Працівники, які на підставі відповідних рішень Антитерористичного центру при Службі безпеки України прибувають до районів проведення АТО для виконання своїх функцій із забезпечення її проведення, вважаються такими, що знаходяться у службовому відрядженні.

Підтвердженням про фактичний час перебування працівника в районі проведення АТО, на думку Мінсоцполітики , є відмітка в посвідченні про відрядження про прибуття (вибуття) працівника в пункт (із пункту) призначення, підписана (завірена) відповідальною особою. Водночас це може бути і інший підтвердний документ (список, довідка), форма якої затверджується відповідним уповноваженим органом.

Водночас зазначено, що Кабінет Міністрів України рекомендував керівникам суб’єктів господарювання (небюджетної сфери) передбачати в колективних договорах норму щодо виплати їх працівникам підвищеного розміру заробітної плати за участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції безпосередньо в районах її проведення.

WikiLex нагадує, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, та носять інформаційний, роз’яснювальний та рекомендаційний характер.

Джерело:Міністерство соціальної політики України