ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Ленінський райсуд міста Харкова призначив особисте поручительство як запобіжний захід для затриманого активіста Дмитра Олійника, підозрюваного у побитті міліціонера під час сутичок біля Харківської міськради.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

«За активіста поручилися народний депутат від «Самопомочі» Ярослав Маркевич, командир батальйону «Східній корпус» Олег Ширяєв і депутат Харківської міськради Дмитро Марінін», — зазначили в суді.

Як стало відомо, особисте поручительство дозволяє Олійнику, активістові організації «Громадська варта», вільно пересуватися містом, «але він має по виклику слідчого приходити на допит».

За словами начальника Харківського міського управління міліції Андрія Крищенка, слідство має докази провини підозрюваного, обгрунтовані свідченнями свідків і результатами експертиз: «Ми пред’явили затриманому підозру у скоєнні злочину за статтею, пов’язаною із загрозою або насильством щодо співробітника міліції».

Водночас у впізнанні підозрюваного сумнівається сторона захисту, посилаючись на те, що «всі учасники провокацій були у балаклавах».

Сьогодні ж командир батальйону «Східний корпус» Олег Ширяєв написав у Фейсбук: «Ми підтримуємо цю людину і не дозволимо її посадити, особливо в ситуації, яка «шита білими нитками». Хлопець активно підтримує Україну протягом тривалого часу. Якщо це репресії, то відповіді чекайте гідної!».

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 серпня до ста осіб у балаклавах після безпорядків біля будинку народного депутата Михайла Добкіна увірвалися до будівлі Харківської міськради, де проходила сесія. У колотнечі між міліційною охороною і активістами сильно побитий підполковник міліції.

У січні ц.р. Олійнику вже оголошували підозру як активному учаснику «сміттєвої люстрації» місцевого депутата.

Укрінформ