ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Третього жовтня в Одесі пройшов майстер-клас з люстрації, як його називають самі організатори. Серед них Департамент з люстрації Мін’юсту та Громадський люстраційний комітет. І хоча ситуація в Україні проходить з великими труднощами і опором, є в цій справі і успішні приклади.

— Наші заслуги, — каже журналіст-розслідувач Сергій Іванов, — колишній прокурор Києва, який відправився в народне господарство. Правда його обов’язки зараз виконує такий же негідник, але, я думаю, ми дотиснемо і цього товариша.

За люстрацією пішли декілька заступників генпрокурора України та голова Кіровоградської ОДА, багато чиновників меншого рівня.

— У нас є автоматизований реєстр суб’єктів, які підлягають люстрації. Це необхідно, тому що чиновники йдуть на різні хитрощі, щоб відтягнути свою люстрацію. Оформляють лікарняні, відпустки по догляду за дитиною, все, щоб продовжити термін свого перебування на посаді.

За словами спікера, зараз йде вал позовів про поновлення на посадах з боку люстрованих, і рішення приймаються часто на їх користь, враховуючи те, яка у нас судова система.

Odessa Crisis Media Center