ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Одіозний суддя Київського господарського апеляційного суду Едуард Шевченко, який передав Межигір’я Віктору Януковичу, продовжує успішно робити кар’єру та має цілу низку елітних квартир, записаних на родичів.

Знімальній групі програми «Гроші» довго не вдавалося зустрітися із одіозним служителем Феміди – він тікав від камер та раптово йшов у відпустку чи до лікарні. Саме завдяки Шевченку у 2008 році державне Межигір’я фактично подарували втікачеві Віктору Януковичу.

На той час, працюючи суддею Господарського київського суду, Шевченко і вирішив долю резиденції. Тепер це фатальне рішення оскаржує вже вся Україна, сьогодні держава намагається анулювати незаконну передачу президентської резиденції, яку нині оцінюють щонайменше у 13 мільярдів.

Втім, суддя, який фактично вкрав Межигір’я в держави і подарував Януковичу, і досі працює, і навіть пішов на підвищення в Київський господарський апеляційний суд.

Журналісти вирішили з’ясувати, як нині живе одіозний Шевченко. Судячи з його декларації він — безхатченко та не має ні авто, ні навіть велосипеда. «У мене немає автомобіля і земельних ділянок… Я живу на вулиці Полтавській і я ходжу пішки на роботу», — пояснив суддя, додавши, що нібито живе лише на зарплатню.

За декларацією, за 2014 рік заробив він 246 тисяч гривень, ще й регулярно просить матеріальну допомогу. Місячна зарплатня Шевченка – майже 21 тисяча гривень. Примітно, що точну суму своєї зарплатні сам суддя назвати не зміг. Виявилося, що на дружину Шевченка записаний фешенебельний ресторан просто в центрі Києва.

Є у Шевченка і 22-річний син Антон. За свої 22 роки Антон Шевченко встиг заробити собі на квартири в найелітніших житлових комплексах столиці. Одна з них — у Святошинському районі на 20-му поверсі шикарного будинку, ринкова вартість — близько мільйона гривень. Ще одна квартира — на вулиці Доброхотова, але за словами сусідів, родина там не живе. Третя квартира родини Шевченків розташована в елітному житловому комплексі на вулиці Полтавській. Антон Шевченко також щасливий власник квартири на 150 квадратних метрів в елітному будинку по сусідству із прем’єром Арсенієм Яценюком. Ринкова вартість такої нерухомості — близько півтора мільйона гривень.

Одіозний суддя, як і всі судді Київського господарського апеляційного суду, пройшов люстраційну перевірку, і навіть до його декларації — жодних претензій. Пояснити, як Шевченко пройшов люстрацію, журналісту «Грошей» у Мін’юсті не змогли.

«Я не знаю як він міг… А Київський господарський апеляційний суд… Ну не знаю», — сказала Тетяна Козаченко – директор департаменту з питань люстрації Мін’юсту.

За матеріалами: ТСН