ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Який ще спосіб є боротьби з впливом чиновників на місцях? Як можна зменшити поширення корупційних схем, враховуючи досвід інших країн — запропонували на Західній Україні у місті Рівне.

WikiLex інформує, що у Рівному до кінця цього року планується запустити в роботу Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Як повідомляє прес-служба Рівненської обласної ОДА, голова ОДА Віталій Чугунніков, вивчав, як працюють такі центри в Грузії і Європі. Тому запропонував відкрити в обласному центрі такий міський та обласний центр надання послуг, переймаючи досвід Грузії (у них він називається «Будинок юстиції») та Німеччини.

Дане нововведення покликане значно зменшити вплив чиновників на прийняття рішень в Рівненській області з видачі тих чи інших документів, і в цілому зменшити корупційні ризики в цій сфері

Голова ОДА сказав, що новий ЦНАП надаватиме біля 200 видів адміністративних послуг. Зі слів Віталія Германа, який є директором міського центру надання адмінпослуг, переважна більшість жителів Рівного та області схвально відгукнулися про роботу таких центрів.