ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Як крадуть гроші з використанням банкоматів?

Ми неодноразово чули раніше про ситуації з проблемами в роботі банкоматів, про зникнення коштів з банківських карток. На щастя, таких злочинців «вираховують» і затримують правоохоронні органи.

Як же злочинці використовують банкомати з метою крадіжок грошових коштів громадян?

Наприклад, у місті Бровари Київської області правоохоронці затримали чоловіка, який займався викраденням коштів громадян шляхом установки на банкомати накладки, що призводило до порушення роботи апарату.

Як з’ясували правоохоронні органи, на зворотній частині пластикової панелі громадянин прикріпив липку стрічку і встановив її на банкомат. Це призвело до залипання банкнот при видачі грошових коштів, які не виходили назовні і блокували роботу банкомату, видаючи на екран інформацію про помилку.

Громадяни ж, не отримавши гроші з банкомата, виймали свої картки і шукали інший банкомат для зняття коштів. Коли вони відходили від банкомату, чоловік відразу знімав з пластикової панелі прикріплені банкноти.

Зауважимо, що дані дії кваліфікуються за ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За такі злочинні дії передбачено покарання до 3 років позбавлення волі.

WikiLex стало відомо, що підозрюваним виявився 26-річний житель міста Києва.

Слідству ще невідомо, чи діяв він тільки у Броварах, і яку суму йому вдалося вкрасти у такий спосіб.