ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

За інформацією WikiLex, більшість громадян України не довіряють результатам майбутніх місцевих виборів і впевнені, що вони пройдуть з порушеннями. Це стало відомо за результатами соціологічного опитування, яке було проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Загалом лише 11% виборців впевненні, що результати виборів будуть сфабриковані, однак більшість все ж таки з недовірою ставляться до їх результатів. Лише 10% електорату вважає, що вибори пройдуть чесно та відповідно до закону. На заході України більше сподіваються та вірять в справедливі результати (56%), на півдні країни лише 20% вірять, що вибори пройдуть без порушень.

Також по різному населення ставиться до так званих «подарунків» під час агітації. 29% відповіли, що приймають усе від кандидатів, однак голосувати будуть за власним бажанням. 6% респондентів приймають «допомогу» і голосують за відповідного кандидата. Позитивно до такого методу отримання підтримки виборців ставляться на сході країни, і різко негативне враження це викликає на заході.