ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Україна дуже сильно перебільшує свої надії на допомогу від інших країн в українсько-російській війні. Україна сама повинна подбати про себе, у першу чергу, піднявши на ноги економіку. А вона в економічному секторі продовжує плисти за течією.

Ще за прогнозами 2010 року Україна повинна була зіткнутися з посиленням конкуренції на світовому ринку металургії. Вже тоді потрібно було готуватися до труднощів в економічному секторі, не кажучи вже про нинішню ситуацію, коли йде війна.

Українські металурги стали не конкурентними, їх місця зайняли китайці, росіяни, турки. У Європі теж є свої гравці в цій галузі, там теж конкуренти нікому не потрібні. Але навіть у цій ситуації (падіння виробництва та експорту) країна не дуже допомагає своїм підприємствам, більше того, чиновники продовжують наживатися на українських виробниках. Україні належить розмотувати цілий клубок проблем. Уряду необхідно підвищити якість управління (від військових дій до економічної конкуренції).

За словами професора Норвезького Інституту стратегічних досліджень, перемогти Росію можна тільки за допомогою промислового розвитку України. Ця держава повинна зрозуміти це сьогодні у першу чергу.

Якщо Україна звикне розраховувати тільки на свої сили і буде розвивати промисловість та технології, вона зможе вийти з кризової ситуації, вважає експерт.