ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявив, що негативно ставиться до обшуків з конфіскацією майна. Він підкреслив, що конфіскація можлива тільки за умови, коли існує загроза національній безпеці. До таких випадків можна віднести участь сервера в DDos атаках, зауважує Дмитро Шимків.

За його словами, подібні дії з подальшою конфіскацією майна, які нещодавно мали місце бути, потрібно припинити. Більшість питань, через які проходять обшуки в IT-компаніях, можна вирішити поза судовим розглядом. У випадку з конфіскацією майна має бути відкрито кримінальне провадження з подальшим судом. При судовому розгляді повинен фігурувати повний список усіх конфіскованих пристроїв.

Чиновник також зазначив, що конфіскація майна, яку допускають силовики — це знищення місяців, або навіть років високоінтелектуальної роботи. Він закликає правоохоронні та фіскальні органи зупинити проведення подібних операцій, почавши цивілізовану перевірку.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус також висловив стурбованість через почастішання випадків обшуків IT-компаній в Україні.