ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Володимир Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості, виказав незадоволення щодо питання відключення Криму від електроенергії. Він не підтримує петицію, що була зареєстрована на сайті Президента України. Про це політик заявив під час брифінгу.

За його словами, якщо політичне рішення буде прийнято, його можна буде виконати за 5 хвилин, технічно таке можливо. Також він вважає, що дане питання було підняте через передвиборну кампанію, а після проведення виборів усі забудуть про нього.

Демчишин запевнив, що окупований Крим своєчасно розраховується за постачання електроенергії, тому приводу відключати півострів від електроенергії не існує.

«Крим платить вчасно і регулярно, як мінімум двічі на місяць… Платять 3,95 руб за кВт у цьому місяці — досить велика вартість», — зазначив він.

На сьогоднішній день РФ розвиває проект щодо прокладання кабелів під водою для забезпечення електроенергією Крим. Демчишин прокоментував це із скептичною оцінкою, адже цього буде недостатньо для населення і великих потужностей.

Нагадуємо, 30 грудня 2014 року між Україною і РФ був підписаний контракт, згідно якому українська сторона має поставляти електроенергію на анексовану територію.

20 жовтня цього року вартість електроенергії для жителів Криму піднялась на 15% від минулої вартості, як і планувалося до цього.