ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Електронні петиції показують, мабуть, основні проблеми, потреби та надії громадян України. Адже люди повинні бути впевнені у завтрашньому дні. Особливо, що стосується їх життя, здоров’я, спокою і, звичайно, матеріального благополуччя, хоча б на рівні збереження вже зароблених грошових коштів.

Адже якщо раніше громадяни ще «гналися» за відсотками від депозитних вкладів, то тепер важливо зберегти гроші в цілості й схоронності поза помешканням, враховуючи неспокійну ситуацію в країні (і трохи підзаробити). Та чи є впевненість, що Ви отримаєте свої гроші назад? Мабуть, у багатьох це вже викликає сумніви. Нажаль, часто обґрунтовані.

Так, в електронній петиції № 22/003354-єп громадяни просять підтримати прийняття законопроекту № 2188-1, в якому йде мова про збереження заощаджень вкладників неплатоспроможних банків.

Однак, П. Порошенко наголошує на тому, що не слід забувати і про фінансові можливості державного бюджету, частина якого зараз спрямована на забезпечення обороноздатності нашої країни.

«Також слід враховувати європейські стандарти та інтереси кредиторів банківських установ», — зазначив П. Порошенко.

Президент розділяє точку зору, що потрібно вдосконалити правила функціонування системи гарантування вкладів. Він звернувся до голови НБУ та директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з проханням долучитися до роботи над законопроектом Комітету Верховної Ради.

Що з цього вийде — побачимо. WikiLex буде тримати вас у курсі останніх новин. Але при укладенні договору банківського депозиту не забуватимемо, що кошти в бюджеті обмежені. Чи вистачить їх на всіх вкладників, чи будуть фінансувати Україну міжнародні організації для повернення банківських вкладів громадянам?