ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Президент України Петро Порошенко безпосередньо звернувся до голови НБУ Валерія Гонтарєва та до директора ФГВФО Костянтина Ворушиліна з пропозицією приєднатися до роботи Комітету ВРУ з питань банківської діяльності та фінансової політики над законопроектом, основна ідея якого полягає у збереженні депозитів вкладників неплатоспроможних банківських установ. Дану інформацію можна знайти на офіційному сайті Президента України.

Активація роботи над законопроектом пов’язана з петицією, яка зібрала понад 25000 підписів жителів України. Таким чином, президент висловив свій інтерес у даному питанні, а також готовність вирішити проблему.

Звернення до Геращенка та Ворушиліна президент України пояснив тим, що НБУ і ФГВФО в рамках законодавства повинні сприяти фінансовій стабільності та забезпечувати функціонування системи гарантування вкладів.

У відповіді на петицію також йшлося про важливість розробки та узгодження відповідних законодавчих ініціатив, у яких будуть враховані фінансові можливості держбюджету, частина яких зараз спрямована на оборону країни. При складанні закону варто враховувати інтереси банків та європейські стандарти.