ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Країни Шенгену стали запитувати у українців додаткові документи для оформлення візи.

При обробці візових аплікацій дипвідомства деяких країн Європи все частіше виходять за рамки стандартного пакету документів, вимагаючи додаткові. Ситуацію ускладнює і те, що якщо візовий офіцер встав не з тієї ноги, то можуть раптово з’явитися й інші вимоги для оформлення візи.

Наприклад, представництво Угорщини може запросити в українця довідку з держподінспекціі про джерела доходів. Ця вимога відноситься до туристів, які збираються отримувати візу в Дніпропетровську, Одесі та Харкові. Довідка з податкової робиться протягом 2-х тижнів, якщо тур терміновий, то можна не встигнути отримати документ.

Деякі туроператори стверджують, що подібного можна уникнути, якщо подавати заяву на оформлення у візовий центр Угорщини в Києві, де такої вимоги не існує.

«Якщо рахунок оформлений в банку, віднесеному до категорії неплатоспроможних, яких стає все більше і більше, документи можуть не прийняти, а попросять відкрити рахунок у більш стабільній фінустанові», — розповіли анонімно в одній з турфірм.

Все частіше стали вимагати трудовий договір (якщо людина працює за сумісництвом). Щодо вільних дат для подачі портфеля документів, то тут теж не все гладко. На офіційному сайті неможливо відстежити вільні дні і кількість місць, як неможливо і додзвонитися у візовий центр.