ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

80% авіаударів РФ у Сирії були спрямовані по районах, які не контролюються «Ісламською державою». Подібні факти змушують засумніватися в головній меті (вразити позиції ІДІЛ) повітряної операції з боку Росії.

Згідно з проведеним аналізом, більшість ударів прийшлися по районах, де перебувають інші сили, що борються з режимом Башара Асада. У число угруповань входять відгалуження «Аль-Каїди», а також бойовики, яких підтримують Вашингтон і союзники.

Судячи з архівів військових карт і повідомлень Міноборони, російські повітряні сили нанесли авіаудар по 64 населених пунктах з момента розпорядження Путіна почати «боротьбу з терористами». З цього списку тільки 15 районів належать Ісламській державі, про що свідчить дослідження Institute for the Study of War.

«Якщо ви подивитеся на карту, вам одразу стане зрозуміло, що вони борються не з «Ісламською державою», а з іншими опозиційними групами», — заявив московський колумніст Олександр Гольц.

Дані дослідження вказують на те, що російська інтервенція спрямована головним чином на підтримку режиму Башара Асада, який нещодавно приїжджав до Москви, щоб особисто подякувати Путіну за сприяння в боротьбі з бойовиками.