ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Судовий збір у кожному випадку різний, і розмір його чітко регулюється законодавством. Як ми бачимо з практики, громадяни та організації часто звертаються до суду, і надходження від цього до бюджету істотно збільшуються.

Як відомо, є план надходжень від судових зборів. Збільшення показників плану має позитивно відобразитися і на зарплатах суддів. А напередодні судових реформ таке збільшення розміру оплати праці особливо важливо врахувати і новопризначеним суддям.

WikiLex повідомляє, що оскільки з’явилися понадпланові надходження коштів від сплати судового збору, Міністерство фінансів на прохання Державної судової адміністрації збільшило судам загальної юрисдикції на жовтень поточного року фонд оплати праці разом з нарахуванням на 90 000,0 тис. грн.

Задля своєчасного забезпечення виплати суддівської винагороди суддям і заробітної плати працівникам апарату судів підняли питання і про збільшення планових показників за спеціальним фондом Державного бюджету України.

Як ми бачимо, фонд оплати праці суддів виросте, оскільки надходження до бюджету перевищили очікувані показники. Чи позначиться це на якості їх роботи і питанні про корупцію в судах?