ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

Службою безпеки України було розкрито справу по розкраданню бюджетних коштів посадовцями Нацгвардії. Як повідомляє СБУ, розкрадання відбувалося в досить великих сумах. Кошти спрямовувались на підвищення обороноздатності частин і підрозділів Нацгвардії на Дніпропетровщині.

«Протягом 2013-2015 років посадові особи однієї з окремих бригад охорони громадського порядку Нацгвардії закуповували паливну деревину за державні гроші у приватного підприємця. За нібито поставку близько 900 кубометрів деревини він отримав понад 450 тисяч грн. Але дрова військова частина так і не отримала», — йдеться в повідомленні.

Крім того, була виявлена ​​й інша схема. В листопаді 2014 року командир того ж відділення уклав договір на проведення ремонтних робіт бронетранспортера. Згідно з актом виконаних робіт і накладної була перерахована сума в 22 тисячі грн, однак після цього ремонт провели за ініціативи волонтерів і безоплатно.

Кошти, що йшли на паливо, безслідно зникали, тоді як підрозділи та волонтери забезпечували частини необхідною сировиною для підтримки прийнятних умов утримання військовослужбовців.

Як повідомляє СБУ, розкрадені кошти конвертувалися у готівку, після чого розподілялися між комерсантами, які нібито надавали послуги, та посадовими особами підрозділу.

За даним фактом порушено кримінальну справу.