ДЕЛОВЫЕ НОВОСТИ В ДОСТУПНОЙ ФОРМЕ

В Офіційному віснику України від 11.09.2015 № 70, ст. 2304, опубліковано Порядок і Правила проведення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса, затвердженого постановою КМУ від 19.08.2015 року №624.

Правилами, зокрема, визначено механізм проведення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності приватних нотаріусів під час вчинення ними нотаріальних дій та здійснення функцій державного реєстратора прав на нерухоме майно відповідно до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

Відповідно до опублікованого Порядку страховим випадком є заподіяння третім особам майнової шкоди внаслідок вчинення незаконних дій або недбалості страхувальника (в даному випадку нотаріуса) під час вчинення ним нотаріальних дій, що мало місце в період дії договору обов’язкового страхування.

Факт настання страхового випадку встановлюється на підставі судового рішення, що набрало законної сили, або визнаної страхувальником та погодженої страховиком письмової вимоги (претензії) третьої особи.

Джерело:  Кабінет Міністрів України, Міністерство юстиції України